torsdag 9 februari 2012

Goda grannar, jo tjena!

Jag har en granne... En smådum, naivt fördomsfull. Han  är fördomsfull utan att ens fatta att han är det. Han tror, på fullaste allvar och utan aggression att homosexualitet beror på något "trist har hänt i barndomen"....  Helt utan ilska... bara lite medkännande sådär.

Men man ska inte begära för mycket av karln... Han har helt enkelt ett ganska fattigt liv, med fattiga intressen. Men framförallt fattig musiksmak. Nej.. inte fattig. Obefintlig. Karln lyssnar inte på musik. Han lyssnar på Rix FM. Endast. Bara. Närsomhelst på dygnet han är hemma, lyssnar han på Rix FM. Han köper inga egna skivor med musik, har ingen särskild artist han lyssnar extra på. tror fan inte människan kan stava till Bach en gång.

Rix Fm är INTE musik! Rix FM är bröööööl..... Bröl byggt på två ackord.... fem minuter långa. Och med texter som får Justin Bieber att framstå som rena Dostojevski.

Hos Rix FM spelas nämligen alla som varken vill eller kan komponera musik, men som livnär sig på musikaliskt undernärda själar, som går igång på vad som helst bara det låter lite.

För i helvete karl! Till och med Cro Magnon-människorna hade refuserat denna dynga! Varför kan du inte vidga dina vyer!? Lyssna på P1. P2. Fan, till och med lokalradion har bättre urval, och det bestäms av överåriga plyschtanter vars kulturella horisont sträcker sig till Liza Marklund. Rix FM är för musiken vad Liza Marklund är för litteraturen.

Men jag tror fan inte ens min granne läser Marklund. Inte ens Expressen faktiskt.

Dessutom använder han Windows Vista!

Sa jag att han lyssnar på Rix FM?

Jävla kulturella slamdykare!!!!

/Mr Dibb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar